Sunday, 11 November 2012

Pabila Vit. M datang...


assalamualaikum... n salam sejahtera..

hai beb.. lame jugak aku tak update benda alah ni ek..hehhee..mintak ampun mintak maap.. di hening pagi yang mulia nih..aku nak rajinkan jari jemari nih menari kat atas keyboard nih..nak kate busy takde lah busy sangat hingga mengalahkan menteri lah kan..cuma biasalah..lumrah hidup as a student..student lah sangat..

pejam celik pejam celik nak tinggal lebih kurang 2 minggu lagi aku bergelar student di poliku nih..warghh.. lepas nih bile lagi lah kan aku nak bergelar student nih..mudah2an rezeki untuk aku sambung ke peringkat lebih tinggi sentiasa terbuka luas..insya'allah..doa2kan ea..

kalau di ikut kan kat atas tu cam nak sambung belajar ke peringkat lebih tinggi lah.. ape lah.. tapi tyme tengah diploma nih pun aku rasa malas semacam.. nak menghadap buku tu bukan main malas lagi.. tapi kan kalau part kamus tebal a.k.a novel.. huh.. mane2 je aku boleh kelek.. tang kelas je kalau kawan aku tak tego dah lame aku kepitkan skali dengan buku2 yang lain..ape lah nak jadi kat aku nih kan.. cube lah nasihat sikit kat aku nih yang tak insaf2 lagi nih..adoiii..

lagi satu..aku nih kalau belajar dalam bilik sendiri bukannye dapat pakai sangat..ea lah kan..mane tahan dengan godaan2 bantal dan tilam yang dok memanggil manggil sekali dengan selimut yang melambai2..hahaa..seram jugak tu.. kalau dapat bukak buku pon paling2 tahan 15 minit awal..lepas tu mulut macam dah tak tertahan nak membuka aje..menguap lah tuu.. nak kata tidur lewat tak de lah sangat.. kebelakangan nih aku tak de lagi dah nak tidur lewat.. bukan sebab penat bekerja ke ape tapi nih mata nih macam tau2 je matahari sembunyikan diri dan malam menghadirkan diri..lebih2 lagi cuaca pulak sentiasa hujan memalam..lagi lah aku nih hanyut dengan mimpi yang lena..

nak belajar kat perpustakaan jangan harap lah muka aku nak terpacak kat situ...lebih2 lagi kalau keseorangan..bukan takat nak ke perpusakaan, nak ke cafe pun aku tak sanggup nak jejalan sesorang...entah kenapa aku nih kurang keyakinan diri nak jalan sorang2 nih.. tapi kan aku suka lah tengok orang lain yang jalan sorang2 ok je..penah jugak cuba tapi kan aku pandang jalan tar tu je..hingga kan kawan aku tegur pun aku buat tak tau je..bukan nak menyombong tapi malu..segan..takut..sedangkan diorang pun manusia jugak kan..takut kan ape entah aku nih..

pulak tu kalau da kesorangan kan..sanggup pulak aku pelahapkan maggie gara2 malas ditambah pulak tak berani nak jalan sorang diri ka cafe tu.. sedangkan cafe tu takde nye jauh sangat sampai nak naik bas ke moto ke basikal ke..cuma 5-10 minit je dari bilik ke cafe.. tapi aku nih dah dari tadi aku katakan takde keyakinan diri nk jalan sorang diri tu yang jadi masalahnya walaupun dah nak masuk 3 tahun aku bergelar pelajar poliku dan sepanjang 3 tahun jugak aku bergelar pelajar kamsis a.k.a budak hostel ni haa..

ok la..panjang pulak bebelan aku kali nih..kalau aku nak cerita lagi nih sampai ke esok pun tak habis nih..nanti2 lah kita dok cerita lagi ea... jumpa lagi di entry lain yang akan datang..

*kalau dapat tinggalkan komen ek kat aku nih..bagi arh nasihat supaya insaf sikit diri ku yang susah nak makan nasihat nih..buat perabis nasi je kan..kesian mak aku bagi duit belanja.. makan je tau..belajar nye malas..tak gitu qila???

Wednesday, 1 August 2012

Tips untuk buat "public speaking"

 Assalamualaikum w.b.t

Alhamdulillah pejam celik pejam celik dah 12 hari umat Islam menunaikan puasa d bulan ramadhan al-mubarak yang mulia ini ea.. ape khabar iman korang.. terawih ape cita.. mudah2an d berkati dan istiqamah lah sepanjang bulan yang hanya dilalui setahun sekali je ni ek.. bagi yang dah ponteng puasa tu tak pe.. dah lumrah kan..yg ni khas utk kaum hawa je ek..hehehee

kali nih aku nak share lah sikit pengalam aku ikut program anjuran syarikat http://www.facebook.com/sky.trainingconsult .. terima kasih yang tak terhingga kepada Mr. Yim Sze Khuen selaku penceramah sepanjang program dijalankan selama 11 hari tersebut.. kami sangat enjoy with ur lesson even have feel zero about the programme & we r always not serous in ur class while ur give a speak on the stage..

dalam program nih kami telah dilatih untuk :

1. Public Speaking 

In this part, we have to talk away to the top. We have been exposed with the power of presentation and communication skill. To be a good speaker, we must use all of our 5 sense which is eyes, ears, touch, test and smell. We also must be confidently while we give a speech.

Memang tidak di nafikan masa kita nak buat perucapan umum tu kita akan rasa gementar, takut.. tapi kita kena conquer the fear by just be ur self. Its was the most important step k. untuk membuatkan public speaking tu berkesan just give something of value. don't have to be brilliant/ perfect. It will make their time with u worthwhile!!

Untuk menjadikan public speaking tu effectively, mestilah :

i. tahu bilik/ tempat yang hendak digunakan. try to use mic & any visual aid.
ii. kenalpasti audience yang akan diberikan ceramah
iii. relax, don't be rushing2 ek.. baca selawat bagi yang muslim dan kena buat senaman nafas dengan cara tarik nafas dengan menutup sebelah lubang hidung je, pastu hembus guna lubang hidung yang satu lagi.. tu tips untuk hilangkan rasa gemuruh..cuba2 lah ek..
iv. gain experience. pengalaman itu amat penting kerana menjadikan kita lebih bersedia dah tahu akan cara untuk kendalikan sesuatu keadaan semasa menjalankan public speaking tu..




# k lah.. tu je untuk kali nih.. maaf ek.. banyak lagi nih nak d kongsi tapi mata pulak dah mengantok sakan.. nanti kalau ada masa terluang qila share kan lagi ape yang qila dapat tyme kursus tu ek..

P/S : selamat berpuasa n selamat bersahur bagi student2 yang masih bangun tu.. tau sangat malas nak tunggu jam 4 nanti baru makan kan..same je.. makan sekarang pas tu minum lah air masak dengan baca selawat, 3 kul untuk tahan rasa haus siang hari nanti..petua tu aku dapat dari member tyme skolah menengah dulu..x salah mecuba kan3.. pastu bangun nanti jam 5.30 am bagi yang tinggal kat sarawak untuk solat subuh..jangan tak bangun ek.. (^_^)v

Friday, 27 July 2012

Alhamdulillah.. Seminggu Sudah

assalamualaikum ols.. ape kabar d petang yang ceria nih...lame dah tak update.. tulah..tengok kawan ada blog nak jugak berblog nye.. dah ade tak pulak nak update nye.. ape lah aku nih..huhu..sorry ek..

ape pon.. aku nak ucapkan selamat berpuasa walaupon dah 7 hari pon umat islam sedunia berpuasa kan.. hehehe... di bulan yang mulia nih, sama2 lah kita pertingkatkan lagi amalan kita.. bukan je nak puasa tapi solat tu jangan lupa..penohkan.. lebih2 lagi di bulan yang istimewa nih adanya solat terawih yang kita hanya jumpa dalam satu2 nya bulan dalam setahun masihi..

nih..sepanjang 7 hari berpuasa nih brapa banyak dah duit korang habiskan untuk beli juadah untuk berbuka??pasti lebih dari biasa kan..tapi bagi yang bijak mengawal diri masa kat bazaar tu alhamdulillah lah ea.. tapi bukan aku nak kata orang en lah.. ini aku sendiri.. tiap2 petang aku menempek kat bazaar.. bukan hape..saje je nak melabur kat sana..tapi kan melabur banyak mane pon tetap tak kuar2 jugak dividen nye.. kepala hangin betui aku ni kan.. mane ade orang nak bagi duit free je kat kite tyme nih.. len lah kalau raya nanti kan3..hahahaa..

sepanjang ramadhan ni jugak.. baru dua kali aku bersahur kat umah sekali dengan family.. bukan aku tak sudi tapi dah hidup sebagai student, lebih2 lagi yang dok hostel macam aku ni hah.. tapi kan.. kira ok jugak kan daripada kengkawan aku yang lain tu.. yang dok lebih jauh dari aku nih.. sampai dekat nak raya nanti baru balik berpuasa dengan family.. sabar je lah ek..

petang selasa lepas, abis je class aku siap2 balik umah.. dengan penat nye aku dengan ditemani kawan ku yang baik hati balik lah kampung.. sebab nye keesokkan harinye (rabu/25.7) aku test jpj untuk motosikal..alhamdulillah..berkat doa mak ayah aku pass dengan jayanya..hahahaa.. lepas nih boleh lah aku fokus dengan kereta pulak.. bukan aku saje je nak test satu2.. aku nih lemah semangat sikit.. jeis yang tak yakin dengan diri.. so, aku mbik lah satu je dulu.. nasib baik cikgu yang ajar aku tu tak kate pape.. dia baik punye cikgu oooo..hehhee...thanks a lot cikgu majeng.. nanti kalau saya dah yakin nak naik bukit tu saya test lah ea..hehehe

dalam bulan ni jugak aku terkejut bebeno.. eh eh.. bukan ape.. aku baru tau yang junior aku yang umur nye 20 tahun 2 minggu tu dah kawen.. alhamdulillah.. membina masjid nih memang baik dan amat di galakkan.. tapi sedikit terkilan lah sebab baru tau.. x jemput pon.. pape pon akak ucapkan selamat pengantin baru umi kalthum pauji dengan pasangannya semoga bahagia dan berkekalan.. banyak jugak yang kawen muda skarang ni ek.. nak jugak2 tapi kan.. ade ke yang nak..hahhaa.. kalau dengar dek mak ayah confirm aku kene ketuk..eyalah.. mak ayah dah bagi warning awal2 jangan dok gatai.. tunggu kakak lepas.. pastu keje.. pastu baru boleh..hehee.. itu mak ayah aku punye syarat lah.. aku ok jer.. lagi pon aku tak kuasa nak berpakwe- pakwe nih.. bukan aku nak takbur lah.. nih aku tengok dari kawan aku nih.. selalu je gaduh2.. nangis2.. tu yang buat aku takut dan tak berani nak mencuba.. takut merana.. ehhehee..penakut sungguh aku nih kan..takpe2.. umur masih muda nih..hehehe

k lah.. panjang aku membebel nih..pening pulak kepala korang.. nanti tak pasal2 terpaksa telan panadol tyme berbuka nanti.. pape pon.. selamat berbuka puasa .. puasa betul2 ye.. jangan yok2 pergi dapur bukak periuk..hahaha..


Wednesday, 6 June 2012

saat yang ditunggu-tunggu

Assalamualaikum..

hye semua..apa kabar.. dh abis cuti ek.. janganlah sedih2 nak balik hostel n kene pergi keje bagi yang sudah bekerja.. yang student skolah menengah n sekolah rendah rileks r.. cuti kan masih ada..seronok lah korang ek..

sepanjang cuti gawai nih.. aku rasa seronok sangat sebab jumpa balik dengan member aku tyme skolah dulu.. masa ni lah yang sangat di tunggu-tunggu..bukan ape..kalo nak jumpa pun biasanya kene tunggu tyme raya je alamatnye.. nasib baik cuti nih smua member berkumpul pakat2 balik kampung yang tercinta..hehehee

plan kali nih d buat oleh munyati..kitorang smua ikut je.. driver dia pulak macam biasa r walaupun dah ada sorang lagi pemandu tambahan.. opss lupa nak wish.. congrate dayang !! coz pass with ur jpj test n already got a license.. aku n alice je lagi nih yang blom sempat nak test2.. cikgu pulak dah mula marah2.. mana tak nye.. blaja2 gak tapi nak test nye tu tak jugak2.. hampeh !! enakut sungguh kan alice.. heheee

k2.. tak nak membebel tak tentu pasal.. nih aku dengan gedik nye nak show off sikit pict kitorang ek.. jangan marah .. (^_^)v untuk tatapan korang je.. ak de nye boring sangat nantikan..

nak pekenalkan sikit..
purple : m0on
tengah : alice
depan : deqja


3 dara pingitan.. alice yang photog kan.. thanks

saje je nak tropong budak2 main ombak..

tabik kat sape entah !! hehehee

sahabatku.. semoga berkekalan.. amin..

Saturday, 26 May 2012

sumpah tak nak !!




assalamualaikum pembuka bicara..


minggu nih agak sibuk dengan quiz, assignment n test 1 yang bakal dihadapi jumaat nih.. masuk nih baru 2 minggu kitorang masuk sem baru yang di namakan shot sem yang cuma ambik masa 6 monggu je sebelum final exam..untuk sem nih aku n member aku x jadi nak ambik ekonomi malaysia..bukan ape.. at the last tyme penasihat akademik aku cakap paper tu tak di tawarkan dalam short sem nih..kene ambik masa last sem gak..so, nasib baik ada subjek insurans untuk digantikan.. kalo tidak terkatup katup kitorang masuk sem bih semata-mata nak duduk satu paper je..eko islam..alhamdulillah..wat masa nih aku masih dapat ikut ape yang di ajar oleh lect yang sangat sporting nih..minggu depan tak tau g sebab kene tukar lect..satu subjek tu kene ada 3 orang lect yang handle.. untuk 2 minggu nih lect nya ok2 je.. tak ngantok pn sebab banyak gelak..tapi yang risau nye dalam class tu baru je ilmu nak masuk dah terpantul keluar balik disebabkan ketawa yang terbahak- bahak..nasib baik takde student lelaki dalam class kitorang..sumua nye dara2 pingitan gitu..hahaha..kalo ade kompom kene reject jadi bini..hahahaaa

korang nak tau tak..kalo korang tak nak tau aku nak gak g tau..hehehee
minggu lepas masa firstday aku makan kat cafe sumpah aku tak nak makan kat gerai yang satu tu lagi len hari..bukan sebab aku nih demand sesangat tapi kan..aku kene cirit birit selama seminggu gara-gara aku makan sekali je kat gerai tu.. 
aku ingatkan perut aku yang dah lali dengan makanan rumah tu yang meragam pekene dengan makanan kat cafe a.k.a gerai luar dari umah aku..rupa-rupanya, bukan aku je yang kene..member aku yang sama class n yang dok hostel pon kene gak..bukan tu je..diorang jumpa pulak punca kenapa kitorang sakit2 camtu..rupa-rupanya ade handyplus dalam makanan tu..bukan tu je..ade pulak member yang jumpa ulat dalam ayam goreng diorang tu..lepas tahu tu member yang jumpa "bahan tambahan" tu pun apalagi..terus lah jumpa warden n buat aduan pasal benda tu..alhamdulillah, tiga hari lepas tu gerai tu pun tutup dan d gantikan dengan gerai lain yang lebih ok makanannya dan pekerja nya pon lebih mesra dan santun daripada gerai yang terdahulu..nasib baik..

ape pon..aku harap le sesangat kat sesape je yang berniaga tak kira makanan ke pakaian ke ape ke..yang penting jangan dok ambik untung banyak sangat dalam masa yang singkat hinggakan terabai kepentingan dan hak pengguna..jangan terlalu pentingkan diri dan keuntungan yang tinggi dalam masa singkat yang mengakibatkan kerugian untuk masa akan datang..so, renung-renungkan... jangan disebabkan nila setitik rosak susu sebelanga..kang ade yang menangis tak berair mata dengan jari yang tergigit tak semena- mena kan..

Thursday, 10 May 2012

cuti semester = cuti pendek

salam.. hye smua..pe kabar..sihat2 je lah hendak nye ek..
sorry ar lame dah x update .. xtau nak tarok ape sebenarnye.. hehheee
skang nih musin cuti semester..plajar skolah rendah, tadika, menegah blom gi cutinye..
uitm lame dah cuti kan..poli je baru cuti..padahal dah sminggu cuti pon..heheheee
cume dak unimas yang matrik je baru cuti kan3..

sempena cuti yang tak seberapa panjang nih..aku carik jugak keja part-time..dapat lah kat unimas..jadik tukang fotostate je..kalo nak mintak keje opis alamatnye tercongok lah engko kat umah jaga badan ye idak..


takat nih dah dua hari aku keja..trima kasih bebanyak kat boss tempat aku keja nih..walaupon aku cuma cuti 2 minggu je tapi dia trima gak aku..kalo kat tempat len confirm awal2 lagi dah kena tendang..eya lah kan..sapa lah nak mbik pekerja yang nak keja untuk tempoh yang pendek..pulak2 2 minggu je..

sebenarnye.. student poli nih cuti sebulan lebih..tapi aku dok gatai nak mbik short sem..bukan hape..aku tak mau lah jadi macam sem lepas..banyak sangat subjek theory.. naik kutu kepala aku menghafal nye..heheheee
so, untuk short sem nih limit nye 6 jam..jadik aku n kawan aku pakat2 nak mbik subjek ekonomi malaysia n ekonomi islam.. mintak2 senang lah utk kitorang target untuk dblajar dalam tempoh 6 minggu ni ek..
kitorang nak mbik subjek nih sebab nak kurang kan final paper tyme sem depan..lebih2 g sem depan sibuk nak siapkan projek akhir.. sem lepas kitorang dah siapkan proposal n presentkan kitorang punye kajian.. nasib baik tak banyak sangat yang perlu d perbetulkan..biasa lah kan..tak semua benda yang kita baru blaja akan dapat hasil yang perfect n diterima terus oleh orang kan..pape tanpa komen n kritikan dari lect tak ke mane pon kita sbagai student ni kan..

oppssss...menyimpang pulak dari tajuk asai eya..heheheeee...sorry2..

aku skarang nih bukan nye tengah curik tulang k...nope3..aku ambik peluang je...bukan hape...skarang nih student x ramai..ade pon yang dok exam sebab minggu nih last week exam diorang bagi yang matrik..yang tinggal pon student asal unimas je..x ramai mane pon..so, banyak lah masa terluang..g pon boss aku nih jenis yang sporting n baik hati..mana tidak nye..student xde dia kata, "qila, len kali datang keje bawak r buku skali..dapat buat nota ke blaja ke..alang2 student x ramai n banyak masa terluang ni.." aku cakap r.. "wokeh boss..esok saya datang keje saya bawak buku skali ek.." tapi kan..sebenarnye aku blom g bli buku utk eko malaysia n eko islam nih..huhuuuu...camna aku nak blaja kan..heheeee..

so, contact sana..contact sini..aku dapat lah buku senior aku yang baik hati nih..tapi dia nak kasi minggu depan lah..masa aku daftar masuk asrama skali dengan clazz aku isnin depan..jimat sikit bajet..xde nye nak menempek kat perpustakaan ..tempat yang paling malas aku nak pegi kecuali kalo ada discussion pasal assign r presentation r kajian dan hal2 yang buat dalam kumpulan..tu memang tak dapat nak di elakkan lah..lebih2 lagi kalo dapat partner chinese dalam group..memang kene slalu lah menempek kat perpustakaan tu gamak nye..

so far..keja kat sini datang keja nya pukul 8.00 pagi tapi kene ar duduk luar kedai sementara menunggu boss tersayang sampai bukakkan kedai dan balik nya pukul 5 petang..ahad pulak memang cuti..sabtu pulak kerja stengahari je..

dulu masa aku partime tyme aku parktikal kat felcra aboss yang nta aku balik sebab aku balik malam..jam 9.. skarang nih dia tak hantar mbik dah..jadik, aku tompang akak aku yang keja kat unimas ni gak lah..tak pun aku tumpang kawan sekerja merangkum kawan skampung aku..umah kitorang pun takde nye nak jauh sangat..selang 3 r 4 buah umah je..


Sunday, 15 April 2012

apakah itu cinta??

salam semua... (^_^)v

lama dah x menjenguk kat sini haaa..bukan hape..aku lebih jadik stalker blog2 korang je..seronok ek baca korang punya luahan..coretan..perkongsian..

by the way.. aku tak tau nak cerita kan pape pon.. cuma entah aku rasa nak  kongsi kan gak tentang rasa hati nih..harap2 korang jangan lah menguap membacanya ek..

cinta...
hadir tanpa kusedari..
tanpa ku pinta..
tanpa amaran..


hati..
perlukah disakiti..
perlukah dipendamkan..
perlukah diluahkan..


kata-kata..
jika ku luahkan tidak akan sama seperti yang di bicara oleh hati..
setiap ucapan yang di luahkan tidak bisa untuk menceritakan dan menggambarkan segalanya..
sesungguhnya.. hanya ALLAH s.w.t yang maha memahami..mengetahui..mengerti..


kata2 nih tercetus tyme aku tetiba boleh teringatkan insan yang amat kudambakan..namun hendak ku luahkan dengan kata-kata kepadanya agak sukar kerana aku belum lagi di beri kekuatan dan tidak berkeyakinan untuk melakukannya..

biarlah ku pendamkan..biarlah hanya pencipta ku yang maha esa lagi maha kuasa untuk mengerti dan meyelami hatiku ini... +_+

dengan ini inginku sertakan sebuah lagu ... hayatilah ~~~




::  HANYA TUHAN YANG TAHU ::



Tuesday, 20 March 2012

Gara-gara Nak Jadi "Along'

assalammualaikum....



hai korang..lame dah aku tak update blog nih..malas lah katakan...lagipon memang dah terang2 aku bagitau yang aku nih sorang yang hangat2 tahi ayam je dengan sesuatu benda tu haa...memang kene lah kan3.. (^_^)


so, hari nih kiranya aku rajin ar sikit..sikit je ek..cekemit je..hehheeee..jangan marah..


hari nih aku nak cerita ar sikit pasal sorang member aku nih..sorry ek kalo terasa..bukan hape..aku nih kan bukan aje blagak "along" tapi dah memang keja aku dok mintak duit kat korang (gara2 lecture yang soh kutip utk bayar buku lah..bukan untuk blanja aku pon)..memang dah lama gak aku wat keja nih..dekat 2 tahun camtu lah..hahaha..(tak lame mana pon kan..saje je aku nih)

tapi kan..yang aku heran tu nape lar pulak tyme aku mintak kat sorang nih tapi dia cakap dia dah bayar sedangkan takde pon nama dia tersenarai dalam senarai nama budak yang dah bayar..yang ade pon tandatangan dia tyme dia ambik buku..yang ade pon duit yang dia bayar untuk pesta niaga...adoiiii..nak ku marah dah besar..nak ku bertegang leher dia pulak kawan rapat aku..haiyyaaa..bikin kepalo eden pusing jo..


ia tak puas hati..dia cakap ~


kawan :"qila, ko rasa aku tipu ko ke??"

aku : eh..mana de..aku tak mau le cakap sapa2 tipu..taknak lah tuduh2 camtu..

kawan : haish..pastu yang ko tak caye yang aku dah bayar nape??kalo tak silap aku..aku ada tulis nama aku kat satu kertas tu yang ada nama c "A" n "B" ..ko buang kertas tu ek..

aku : mana ade..aku masih simpan smua kertas yang aku tulis nama korang lh..kalo tak caye nanti dalam bilik aku cek n bagi ko tengok..


Dalam Bilik

kawan : mana kertas tu??aku nak tengok..tak nak lah aku bayar dua tiga kali..ingat aku kaya ke??

aku : ni ha..senarai nama yang dah mbik buku, yang dah bayar. yang bayar untuk berniaga haritu pon ada..ko tengok ar sendiri..

kawan : eh2..nape nama aku takde pulak..bukan ke aku ada bayar ke haritu??

aku : seingat aku ko bayar untuk berniaga je lah..RM15.00 pastu untuk buku ko blom g bagi duit kat aku..kalo tak nape nama ko cuma ade dalam senarai yang bayar berniaga tapi takde untuk bayar buku..cuba ko ingat balik..

kawan : haish..kalo camtu tunggu aku kaya nanti baru aku bayar!!

* tyme tu aku hanya mampu diam n tengok je dia hempas pintu bilik aku dan dia berlalu dengan muka masam..sabar je lah qila..huhuuu =_='

Saturday, 11 February 2012

perginya seorang insan yang baru ku kenali (-_-)'

assalamualaikum pembuka bicara..lama x bersua..hehheee

maaf ek semua..kebelakangan ni aku sibuk sikit..bukan ape..dah hidup sebagai seorang student..haaa tu yang tak dapat nak larikan diri dari semua nih..

minggu nih kureng sikit buzy dengan study dalam clazz nya..cuma yang banyak minggu nih quiz..quiz..n quiz..huhh..penat sungguh..

jumaat lepas aku ada interview dengan sorang lect nih..interview nih bukannya semata-mata aku dapat keje ke ape ke..interview nih special sikit sebab interview after practical kat syarikat aritu..masa aku sem lepas..
nih aku dah masuk sem 5..insya ALLAH..kalo takde halangan akan ku genggam diploma of business management product by http://www.poliku.edu.my/v3/

fuhh!! lega sungguh lepas kene interview..nasib baik lect yang interview aku tu sporting giler..walaupun ada gak soalan yang dia tanye aku tak dapat nak jawab..bukan ape..aku tak expect pun yang dia akan tanye pasal perbezaan syarikat FELCRA dengan SALCRA..kalo FELCRA tu tau la aku..p kalo SALCRA tu mane lah aku tau..hehee..walaupun bangunan SALCRA tu aku selalu n selalu aku limpas tapi takde nya aku nak tau pasal syarikat tu..pastu aku goreng je lah..entah ape2..lect tu pulak senyum je..mungkin dia fikir n dapat detect yang aku kelentong dia kot..hahhaaaa...pape je lh..mintak2 dia baik hati n bagi aku markah yang baik punyeee...hhehehee....amin2

hari jumaat tu gak aku terkejut besar bile dapat tau yang lect yang ajar aku n member ku business finance meninggal dunia akibat teettttt..tak pasti gak aku punca nye ea..bukan ape..mlm tu aku call lect yang ajar aku undang2 gtau yang dia umah lect tu kene rompak n dia kene bunuh skali..tak tau pulak sahih ke tak..pape pun aku ucapkan takziah tuk ahli kuarga allahyarham puan azizah bin sapawi selaku lect yang ajar aku business finance sem nih.. Al-Fatihah kami ucapkan..semoga roh beliau dicucuri rahmat-Nya..korang yang baca ni pun kene r sedekahkan Al-Fatihah tuk beliau ek..bagi yang Islam je lah ea.. (^_^) thanks.. ni ade berita sikit yang aku kongsikan ek..korang bace r sendiri untuk info je ek..


panjang gak aku nih membebel..penat telinga korang dengar aku membebel ek..k lh..c u ols next entry..daaa

(^_^)v peace n smile always!!

Monday, 2 January 2012

bye 2011..hye 2012 (^_^)v

salam....morning ols..
salam tahun baru ea....kalo tengok kat fb..twitt..blog..semua orang dok wish2 kan3...oleh itu aku pon tak mau ketinggalan k...hahhahaa
haa...camne dengan permulaan tahun nih..dah tanam azam baru???tak pun korang kene langsaikan dulu azam lame yang masih tertunggak tu..
umo pulak dah makin bertambah ea...papepun muka mesti masih maintain kan3...

untuk tahun nih...aku kene langsaikan azam aku yang tahun lepas punye..mane tidak nye..asyik dok tanam azam baru tapi tak jugak capai2..korang jangan pulak jadi cam aku ea..

mase mlm tahun baru tu aku sedih sangat..mane tidaknye..kwn2 aku yang lain smua balik kampung..sambut dengan family diorang..aku pulak sambut dengan family rumet ku n kawan aku yang sorang g..malam tu aku call lah emak..mak kate takpe..g pun kat kampung cuaca dh ok..xde la banjir cam aritu...p dia sedih lh sebab anak2 dia takde kat umah..yang ade adeq aku yang kecik2 n kak long aku..yang akak nombor 2 takde..dia ikut suami yang kene transfer ke kelantan..aku pulak kat kampus..adeq aku yang sorang g kat kampus gak..cian mak aku..p takpe..minggu depan qila balik ea mak..sabo je lh ea..ayah n adeq2 lain kan ade...sobbb3 T.T

dah2..jangan dok sedih2..isnin nih cutiii....esok lh kan3..selasa pulak dh start kuliah balik..adui..lame dh tak masuk class..sem lepas praktikal  kat syarikat luar..tup2 aku tengok jadual apuuhhh..selasa ade class yang clash lh..ape lah P.A aku nih..suruh pulak anak2 dia ambik kursus untuk last sem tyme sem nih..mane lah tak clash nye..camne pulak dengan kawan2 aku yang ade paper diorang sangkut..mesti payah nak organize time table diorang..takpe classmat ku..esok aku call P.A kite ek..t aku gtau kat dia pasal jdual waktu tu..korang jangan isau..

k lah..dh lewat dh nih..nanti culas pulak asenye nak bangun subuh kang..mampus aku..daaa